Investeren in Crypto; Litecoin kopen

Stel u wilt investeren in cryptocurrency maar bent er nog niet helemaal van overtuigd voor welke munt u nou moet gaan. Er zijn zo ontzettend veel keuzes en dat maakt het alleen maar moeilijker om een goede keuze te maken. Daarnaast heeft u misschien geen verstand van traden en wordt het nog moeilijker om te zien of u nou winst kan maken hiermee of niet. Wij zetten in dit artikel daarom alle belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje wat betreft litecoin kopen.

Voor- en nadelen van de Litecoin

Als u kiest voor litecoin kopen moet u de belangrijkste voor- en nadelen weten. Een van de belangrijkste voordelen is dat het algoritme van de litecoin moeilijk te breken is. Deze algoritme van de litecoin is veel moeilijker te breken dan die van bijvoorbeeld de Bitcoin. Dit betekent dat u geld veiliger is met litecoin kopen. Daarnaast zijn de transacties bij de litecoin veel sneller als u deze heeft gekocht. Dit versneld weer aankopen die u wilt doen. Daarnaast brengt het natuurlijk ook nadelen met zich mee. Zo zijn er hogere transactiekosten dan bij andere munten. Bij iedere transactie bent u dus meer transactiekosten kwijt. Ten slotte is er nog het volgende nadeel. Namelijk dat het algoritme heel zwaar voor je videokaart en geheugen is en dus heel veel ruimte in beslag neemt waardoor u minder ruimte heeft voor andere dingen.

Waar kunt u Litecoin kopen?

Litecoin kopen kan tegenwoordig op alle relevante crypto websites in Nederland. Daarnaast is het ook heel makkelijk om deze te kopen omdat u nu ook via iDeal kunt betalen. Dit versneld het proces natuurlijk alleen maar meer. Vroeger kon deze namelijk alleen aangeschaft worden door te traden met andere munten.