Het verhelpen van ernstige bloedingen

Wanneer er een ernstig ongeval plaatsvindt of misschien wel een aanslag, dan duurt het vaak even voordat de hulpdiensten op locatie zijn. De omstanders zullen zo goed mogelijk voor het slachtoffer moet zorgen tot de hulpdiensten arriveren. Voor het slachtoffer kan dit het verschil betekenen tussen leven en dood.

De omstanders, BHV-ers, Stewards en luchtvaartpersoneel zijn de eerstelijnshulpverleners. De hulpdiensten Bij een ernstig ongeval zijn het ambulancepersoneel, de politie en de brandweer zijn de tweedelijnshulpverleners. Tot slot zijn de echte traumaspecialisten en de artsen in het ziekenhuis de derde lijn aan hulpverleners. Het is dus van belang dat de eerste- en tweedelijnshulpverleners het slachtoffer bij de derde lijn zien te krijgen.

Het volgen van een training

Wanneer je wilt voorbereid zijn op een ernstig ongeval of misschien wel een aanslag dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een training te volgen. Zo kun je ervoor kiezen om de training ‘Stop het bloeden’ te volgen. Hiermee krijg je een precieze uitleg wat te doen wanneer er iets gebeurd waarbij je terecht komt in een situatie met ernstige bloedende slachtoffers. Zo leer je wat te doen en hoe je de slachtoffers het beste kan behandelen tot dat de hulpdiensten aanwezig zijn.

Kortom het volgen van een dergelijke cursus kan ervoor zorgen dat er levens worden gered.