Gebruik deze tips met brainstormen!

Ga jij een creatieve sessie houden waarbij succesvolle ideeën boven tafel moeten komen? Het is hierbij van belang dat deze sessie goed wordt gefaciliteerd. Zo zullen de beste resultaten worden gerealiseerd. Brainstormen kan op een aantal manieren worden gedaan. Indien de juiste uitgangspunten worden gebruikt en het brein zich op het juiste level bevindt, zal dit de creativiteit bevorderen.

Wat is de doelstelling?

Voordat je gaat brainstormen is het belangrijk dat de doelstelling van de sessie voor ieder persoon duidelijk is. Dit is namelijk bepalend voor de ideeën die geopperd zullen worden en de uiteindelijke uitkomst of het concept dat wordt gekozen. Ga daarom met elkaar na waarom? Wat is het initiële idee van de brainstormsessie en waarom is het belangrijk dat deze sessie wordt gehouden?

Zorg voor een ontspannen sfeer

Gedurende een creatieve sessie is het van belang dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Dit zorgt er namelijk voor dat de hersens van de teamleden worden gestimuleerd tot creatief denken. Hoewel focus het belangrijkste lijkt te zijn gedurende een brainstormsessie, is dit niet het geval. Het is namelijk de kunst om de juiste balans te vinden tussen ontspanning en focus. Zo zal je merken dat je meer rust krijgt en er meer ideeën in je opkomen.

Er zijn geen grenzen

Daarnaast is het essentieel dat ieder persoon zich op zijn of haar plaats voelt om ideeën te roepen of om op een post-it te schrijven. Tijdens het brainstormen bestaan er geen slechte ideeën. Zo realiseer je dat men out-of-the-box gaat denken. De ideeën die in eerste instantie niet van belang leken te zijn, kunnen achteraf de oplossing van je probleem vormen. Tijdens een creatieve sessie zijn er dus geen grenzen.

Deze drie tips zorgen voor succesvol brainstormen

Gebruik bovenstaande tips in je volgende sessie met brainstormen en ontdek enerverende resultaten!