Zo werkt een blauw filter bril

Kijk jij vaak op je smartphone, je tablet, het scherm van je laptop of je televisiescherm? Deze digitale apparaten zorgen ervoor dat je in aanraking komt met blauw licht. Dit blauwe licht is, indien je dit te vaak ziet, niet goed voor je ogen. Het zorgt er namelijk voor dat je ogen vermoeid, of geïrriteerd kunnen raken. Wanneer je ogen geïrriteerd zijn, voelen ze bijvoorbeeld droog of branderig aan. Een ander gevolg van te veel contact met blauw licht is verstoring van je nachtrust. Gezien je nachtrust van groot belang is voor je gezondheid is het belangrijk aandacht te besteden aan een goede nachtrust. Het opzetten van een blauw filter bril kan een grote bijdrage leveren aan de wering tegen blauw licht.

De Blue Filter technologie

Wanneer je je wilt weren tegen blauw licht kan je ervoor kiezen om een blauw filter bril op te zetten. Deze zijn op sterkte verkrijgbaar, maar er zijn ook brillen die enkel een blauwe filter bevatten. De Blue Filter technologie houdt in dat de brillenglazen voorzien zijn van een speciale laag die ervoor zorgt dat het blauwe licht wordt tegengehouden. Zo raakt het blauwe licht niet direct onze ogen. Deze coating is blauwpaars van kleur en bevindt zich direct op de brillenglazen. De blauwpaarse kleur is niet overheersend zoals de donkere glazen van zonnebrillen, maar is meestal enkel te zien indien je er weet van hebt. De blauwe filter is bij velerlei brillen verkrijgbaar. Kies een modieus montuur en profiteer van de vele voordelen van de Blueberry Glasses.

Weer slaapproblemen en draag een blauw filter bril

Zorg dat je ogen niet vermoeid raken, maar weer je tegen blauw licht door een blauw filter bril te dragen. Zo zorg je voor een prettige nachtrust en voorkom je problemen als branderige ogen. Welk montuur kies jij?