Coaching opleiding

Een coaching opleiding wordt gebruikt voor mensen die graag beroepsmatig als coach willen functioneren. Deze opleiding is er voor jong en oud, hier worden geen strikte regels voor gehanteerd. Heeft u het zich om deze opleiding af te ronden en als coach aan de slag te gaan?

Daarnaast bent u vervolgens breder inzetbaar en beter in staat om u in verschillende werkvelden in te laten zetten.

Waarom coaching opleiding volgen?

Deze post-hbo coaching opleiding is geschikt voor mensen die het coachvak beroepsmatig willen gaan uitvoeren. Bedenkt u uzelf eens dat dat u hierna zelfstandig kan coachen, coachen binnen een of uw organisatie of het onderwijs. Daarnaast bent u vervolgens breed inzetbaar en leert u alle facetten van dit bijzondere vak. U zult zich ontpoppen tot professional op het gebied van coaching.

De coaching opleiding is goed uitgedacht en kent duidelijke doelstellingen voor de participerende mensen. Om de opleiding af te ronden wordt er les gegeven door middel van afwisseling van theorie en praktijk.

Uit hoeveel lessen bestaat de opleiding?

De opleiding start twee keer per jaar en bestaat uit 13 lesdagen van 8 uren per lesdag. Dit zijn opeenvolgende lessen van 13 lesdagen. Daarnaast wordt er van u verwacht dat u 6-8 uur in de 2 weken investeert in zelfstudie.

Naast de lesdagen en zelfstudie zijn er verplichte intervisiebijeenkomsten waaraan u moet deelnemen. Er zijn in totaal 4 intervisiebijeenkomsten tijdens de opleiding, telkens na afronding van een module. Tijdens deze bijeenkomsten gaat u reflecteren op het leerproces op jezelf als coach. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u ook bekwaam getest en kunt u het een en ander leren van mede cursisten.

De deelnemers verzorgen als eindopdracht een coachtraject met een coachee. Indien u dit behaald ontvangt u een post-hbo diploma.

Wilt u een coach professional worden?

Spreekt dit u aan? Ontdek dan vandaag nog uw mogelijk om deze coaching opleiding te volgen.

Hiermee kunt u zichzelf verder ontwikkelen als coach en als professional de markt op gaan.