Een betere houding op werk? Ga monitorstandaarden bestellen

Heb jij vaak last van rug- en nekklachten vanwege je baan? Bij kantoorbanen komt het vaak voor dat je weinig van je werkplek afkomt en voor een lange tijd in dezelfde houding zit te werken. Ook wanneer je werkgever voor heerlijke, comfortabele stoelen zorgt, kan dit voor fysieke problemen en klachten zorgen. Hoe duur je werkspullen ook zijn; ieder persoon is anders. Indien er sprake is van lengteverschillen in de gehele lichaamslengte, beenlengte of armlengte kan dit al van invloed zijn op de manier waarop jij en collega’s op hetzelfde bureaumeubilair zit. Zo heeft de ene persoon een lagere stoel nodig om met de voeten bij de grond te kunnen en komt de andere persoon snel met de knieën tegen de onderkant van het bureau aan. Ook op het bureau is het belangrijk dat de hoogte van het scherm, door middel van monitorstandaarden, op de juiste hoogte is. Ergonomische apparaten, zoals monitorstandaarden bestellen is dus een pre voor je kantoor.

Waar moet je op ergonomisch gebied op letten?

Vind jij het belangrijk dat je op je werk op een ergonomische manier kunt werken? Zorg dan dat je de juiste benodigdheden in huis hebt. Dit houdt in dat ieder persoon zijn of haar bureau, stoel, scherm, muis of andere spullen kan verstellen naar zijn of haar toestand. Op deze manier is het eenvoudig om flexwerkplekken te realiseren. Daarnaast zal je meerde malen van houding kunnen verwisselen. Het is namelijk bevorderlijk voor je lichaam wanneer je je zithouding af en toe afwisselt met een sta houding.

Waar kan je monitorstandaarden bestellen?

Ben je overtuigd van de voordelen van ergonomisch werken? Dan heb je de keuze om verschillend ergonomische werkspullen aan te schaffen. Bijvoorbeeld monitorstandaarden bestellen kan online of offline. Voor individuele spullen is het verstandig een expert te laten langskomen op kantoor.